Workshop

Workshop botanisch tekenen

Je kent misschien wel de beroemde 17e eeuwse bloemstillevens en de botanische tekeningen waarbij een plant nauwkeurig wordt weergegeven met alle specifieke kenmerken. Deze tekeningen worden door de wetenschap nog steeds gebruikt, maar er is steeds meer belangstelling voor als kunstvorm.

Tijdens deze workshop gaan we planten, bladeren, bloemen, knoppen enz. zo natuurgetrouw tekenen als kan met potlood, waarbij het onderwerp op ware grootte en met de juiste contrasten wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt de tekening met kleurpotlood of aquarelverf uitgewerkt. Voor het onderwerp, de planten, zijn we aan het juiste adres, voor mooie voorbeelden duiken we de historische tuin van het museum in, om vervolgens aan de slag te gaan met de verzamelde planten.

De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden, enige ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Workshop-begeleider is Miranda Pronk van Creatief Centrum 't Atelier in Naaldwijk. Dankzij financiële ondersteuning van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven zijn de kosten voor deelname zeer beperkt: € 7,50. Dat is inclusief toegang tot het museum en een bakje koffie of thee. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.

De workshop start om 14.00 uur en duurt twee uur. Aanmelding en betaling vooraf is benodigd. Dat kan via de website van het museum.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk

Datum:
zo 9 feb 2020

Tijd:
14:00 - 16:00 uur

Prijs:
€ 7,50

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:

Disciplines

Beeldend
Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.