Westland Cultuurweb - Kunst en School Conferentie 2017

Kunst en School Conferentie 2017

Woensdag 4 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Conferentie Kunst & School!

‘Beleef, ervaar en creëer KUNST Van concert, voorstelling en tentoonstelling naar kunsteducatie in de klas’  is het thema van deze editie, wat prachtig aansluit bij de lancering van Kunstpracht 9 komend schooljaar. Een middag lang verdiepen we ons in een voorstelling bekijken, samen verwerken door middel van dans, theater, muziek, beeldende kunst of literatuur & filosofie, en daarna gaan culturele instellingen en scholen samen vol inspiratie zelf aan de slag. En dit alles natuurlijk onder begeleiding van bekwame professionals.

We leren deze middag ook kijken naar kunst aan met behulp van Visual Thinking Strategy. Door aan de hand van een aantal vragen een kunstwerk te bekijken leren we om nauwkeurig te observeren, te formuleren en te beargumenteren wat we waarnemen. Deze aanpak stimuleert een actieve deelname aan het gesprek en toetst expliciet onze gedachten en interpretaties. Op deze manier komen we gezamenlijk een diepere betekenis van een kunstwerk op het spoor.

Net als elk jaar kunnen het cultureel veld en de scholen zich inschrijven voor workshops naar keuze. Ontmoeting tussen beide partijen is een van de pijlers van de Conferentie: naast samen beleven, delen en verwerken, is er ruim gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken en bij te praten met collega’s.

Kortom: zet 4 oktober in je agenda voor een (kunst-) prachtige beleving. We komen bij elkaar op een inspirerende locatie: themapark De Westlandse Druif in Monster. 

N.B.: in verband met het gekozen thema van de Conferentie komt de kick-off van Kunstpracht 9, die gepland stond op maandag 18 september, te vervallen.


Bekijk hier de uitnodiging voor de conferentie.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid