Extern aanbod - Theater - PO groep 6

Kunstkracht

Speelstijlen

Het workshop programma voor groep 6 bestaat uit verschillende fysieke speelstijlen en -technieken, waaronder slapstick en stage fighting. Het is aan te raden om die workshops eerst te volgen alvorens de workshop maskerspel te doen. Aangezien bij maskerspel fysiek bewustzijn een belangrijk gegeven is, kan de kennis die bij de andere workshops is opgedaan als basis worden gebruikt.

Workshop Stage fighting (externe les)
In deze workshop krijgen de leerlingen van de externe docent verschillende technieken aangeleerd om een gevecht op het toneel te verbeelden. Denk hierbij aan methodes van slaan en stompen en schoppen, harentrekken, wurgen en bijbehorende geluidseffecten.

Workshop Maskerspel (externe les)
Het doel van deze workshop les is dat leerlingen kennismaken met het spelen met eenvoudige maskers. Ze leren in beginsel hoe het is om alleen hun lichaam te kunnen inzetten en niet meer de expressiemogelijkheden van het gezicht te kunnen gebruiken. Een ontdekkingstocht langs de fysieke zeggingskracht van het lichaam en de dwingende werking van het karakter van het masker.

Workshop Camera acteren (externe les)
In deze workshop krijgen de leerlingen van de externe docent technieken aangeleerd hoe je voor een camera acteert. Ze leren technieken om te verkleinen en om te gaan met gezichtsexpressie.

Workshop Stage slapstick (externe les)
In deze workshop krijgen de leerlingen van de externe docent verschillende technieken aangeleerd uit de fysieke komedie. In deze workshop kan o.a. worden gewerkt aan fysiek bewustzijn (kracht/tegenkracht, timing) een aantal basis slapstick technieken (vallen, struikelen) en geluidseffecten.

Workshop Spelen met spullen
In deze les leren de leerlingen hoe ze zich kunnen laten inspireren door alledaagse objecten en hoe dat tot scènes kan leiden. Daarbij leren ze iets over het maken en de opbouw van fysieke sequensen en hoe ze dit in de ruimte kunnen plaatsen zodat het zo interessant mogelijk wordt voor het publiek om naar te kijken.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Theater
Thema Speelstijlen
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 6 staan in het teken van diverse speelstijlen. Voor de workshops stage fighting, maskerspel, camera acteren en stage slapstick kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.