Extern aanbod - Dans - PO groep 2

Kunstkracht

Feesten

Workshop paasfeest (externe les)
In deze les is ‘Paasfeest’ het onderwerp. Aspecten van Pasen kunnen verwerkt worden in de dans zoals: zachtjes lopen als een paashaas, verstoppen en zoeken, verven en versieren. Er kan ook gedanst worden met een attribuut zoals een mandje of een Palmpasen stok.
Begin in een inleiding gesprek met de eigen beleving van de leerlingen door ze te vragen naar hun ervaring met Pasen.

Workshop sinterklaasfeest (externe les)
In deze les is ‘Sinterklaas’ het onderwerp. Bewegingen van de Pieten lenen zich goed om te gebruiken in een dans: klimmen, balanceren, reiken, strooien, zwaaien, springen, met een zware zak lopen. Maar ook een cadeautjesdans is mogelijk, waarbij de leerlingen dansen als verschillende cadeautjes.

Workshop varend corso (externe les)
In deze les is het Varend Corso het onderwerp. Sluit aan bij de kennis en ervaring van de leerlingen in een inleidend gesprek. Gebruik het thema van dit jaar voor een dans. Ook aan bod kan komen: varen, zwaaien, bootjes en optocht. Een mogelijkheid is te dansen met attributen zoals (papieren) bloemen.

Workshop verjaardagsfeest (externe les)
In deze les is ‘Verjaardagsfeest’ het onderwerp. Aspecten van een verjaardag kunnen verwerkt zijn in de dans zoals: feesthoedjes, cadeautjes, dansen in een slinger, in een kring dansen, handen geven (feliciteren), taart, kaarsjes uitblazen.
Begin in een inleidend gesprek met de leerlingen vanuit hun eigen ervaringen. Vraag hen naar hun ervaring met verjaardagsfeesten.

Workshop buurtfeest (externe les)
In deze les is ‘buurtfeest’ het onderwerp.  Dit kan ruim geïnterpreteerd worden. Deze les zou ook kunnen vallen binnen het kader van een schoolfeest of een feest in het dorp. Begin in een inleidend gesprek met de eigen beleving van de leerlingen door ze te vragen naar hun ervaring met buurtfeesten. Feesten van een gemeenschap hebben een sociale betekenis. In de dans die de leerlingen aangeleerd krijgen staat dit sociale aspect centraal. Er wordt met elkaar gedanst. In de dans komen dansbewegingen voor die betrekking hebben op groeten en ontmoeten.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Feesten
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 1 en 2 staan in het teken van feest. Voor de workshops paasfeest, sinterklaasfeest, varend corso, verjaardagsfeest en buurtfeest kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.