Extern aanbod - Dans - PO groep 3

Kunstkracht

Moderne dans

De workshops van groep 3 staan in het teken van verschillende aspecten van moderne dans. Leerlingen in groep 3 kunnen aan het eind van een workshop onder begeleiding van de externe docent een kort dansfragment of –verhaal laten zien.

Workshop Een danspuzzel (externe les)
In ‘Een danspuzzel‘ staat het vormgeven van dans centraal. De leerlingen ontwikkelen hun begrip en gebruik van de ruimte, tijd en kracht tijdens het dansen. De leerlingen kunnen aan het eind van de workshop onder begeleiding van de externe docent een kort dansfragment of –verhaal laten zien.

Workshop Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ zoomt in op partnerwerk en observatie als een van de basiselementen van moderne dans. Dit doen we aan de hand van bekende sprookjesfiguren.

Workshop 1, 2, 3 Wals met mij
In ‘1, 2, 3 Wals met mij’ staan verschillen in muziek centraal. Dit doen we door twee muzieksoorten te gebruiken waar leerlingen vaak niet bewust van zijn – de wals en de mars. Deze muziekvormen zijn bepalend voor de soort bewegingen die gemaakt kunnen worden en de sfeer die er daardoor ontstaat.

Workshop Een danser praat met zijn… (externe les)
In ‘Een danser praat met zijn…‘ staat de zeggingskracht van dans en beweging centraal. Leerlingen bedenken aan de hand van een dansverhaal (of dansvideo) een eigen einde.

Workshop Evenveel mensen als dansen
In deze workshop ontdekken leerlingen de verschillende stromingen of moderne stijlen die er zijn.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Moderne dans
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops van groep 3 staan in het teken van verschillende aspecten van moderne dans. Voor de workshops ‘Een danspuzzel’ en ‘Een danser praat met zijn...’ kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.