Extern aanbod - Dans - PO groep 4

Kunstkracht

Werelddans

Workshop Onze wereld werelddans
In deze workshop komt de compositie van verschillende werelddansvormen aan bod. Dit wordt verwerkt in een eigen wereld werelddans die leerlingen samen met de leerkracht vormgeven.

Workshop Stoere Sirtaki
In Stoere Sirtaki gaat het om lef. Lef om samen te dansen in een kring, contact te maken met elkaar en ook lef om het echt heel snel te doen. Er zitten ook wat moeilijkere opties in de les verwerkt om leerlingen uit te dagen.

Workshop Pittige Polka (externe les)
In ‘Pittige Polka’ wordt onder begeleiding van een externe docent muziek als beginpunt gebruikt om de leerlingen een eenvoudige dans aan te leren die ze zelf kunnen herhalen.

Workshop Wij dansen omdat…
‘Wij dansen omdat…’ gaat over de betekenis en de oorsprong van werelddansvormen die ontstaan zijn met een eigen verhaal of doel. Dit doel lag vaak in de ceremonie, viering of uitbeelding van het dagelijkse bestaan van de dansers.

Workshop Bollywood Boogie (externe les)
In ‘Bollywood Boogie’ maken leerlingen kennis met een dansstijl waar meer dan alleen de grove motoriek wordt aangesproken. Bollywood heeft als eigenschap dat er gebruik wordt gemaakt van kleinere bewegingen, kijkrichtingen en losse lichaamsdelen.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Werelddans
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops van groep 4 staan in het teken van verschillende aspecten van Werelddans. Voor de workshops ‘Pittige Polka’ en ‘Bollywood Boogie’ kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.