Extern aanbod - Dans - PO groep 7

Kunstkracht

Breakdance

Workshop De breaking Cypher
Breaking is een dansvorm met zijn eigen regels en tradities. In plaats van voorstellingen of presentaties te geven laten breakers vaak zien wat ze kunnen in battles of cyphers. Als ze wel een presentatie geven heet dit een showcase. Deze hebben altijd net als een ‘run’ of serie bewegingen een vaste patroon. Dit patroon gaan we in deze workshoples onderzoeken en toepassen.

Workshop Power up your moves
Breakdance is een dansstijl waar houding en lef erg belangrijk zijn. In deze workshop gaan leerlingen aan de slag met het leren en perfectioneren van powermoves, één van de onderdelen van breakdance. Hiervoor is uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen belangrijk.

Workshop Breakbeat (externe les)
In de workshop ‘Breakbeat’ staat muziek centraal. Tijdens het breaken wordt er gebruik gemaakt van een DJ. DJ’ing is één van de vier elementen van breaking, naast b-boying (dans), graffiti (beeld) en rapping (stem). In deze les gaat een externe vakdocent in op de muzikale elementen van breakdance.

Workshop Break inspiratie
Break(dance) heeft een kleurrijke historie en veel tradities. Een belangrijk onderdeel van de hiphopcultuur, waar break onderdeel van is, is het laten zien van jezelf, of dat nou via dans, graffiti, muziek of tekst is. Het draait om het hebben van een eigen verhaal en een eigen stijl, originaliteit en expressie. Daarom gaan we in deze workshop in op wat je wilt zeggen met je dans.

Workshop The Break Flavours (externe les)
In de workshop ‘The Break Flavours’ wordt er gekeken naar de persoonlijke dansstijlen van breakers. Er zijn vier hoofdstromingen te ontdekken, namelijk power, abstract, blowup en flavour. In deze workshop wordt vooral veel gedanst en uitgeprobeerd onder begeleiding van een externe docent om zo de eigen ‘stijl’ van een leerling te herkennen.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema Breakdance
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 7 staan in het teken van breaking oftewel b-boying en b-girling. In elke workshop wordt een ander aspect van deze dansstijl belicht.. Voor de workshops Breakbeat en The Break Flavours kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

De leerlingen hebben loszittende kleding en gymschoenen waarin gemakkelijk bewogen kan worden nodig voor deze lessen.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.