Extern aanbod - Dans - PO groep 8

Kunstkracht

De grote mix

Workshop Classic, ik doe mee! (externe les)
In deze externe workshop ervaren leerlingen klassiek ballet zoals die vandaag de dag wordt gedanst. Klassiek ballet vereist fysieke kracht, uithoudingsvermogen en muzikaliteit. Leerlingen leren samen een korte choreografie waarin timing, lef en samenwerken van essentieel belang is. Klassiek ballet is allang niet meer alleen roze tutu’s en spitzen. Vandaag de dag worden ballet dansers gezien als atleten die veel fysieke kracht en uithoudingsvermogen nodig hebben naast muzikaliteit en gratie.

Workshop Modern Mix
In deze workshop verdiepen leerlingen hun kennis van moderne dans door zelf een moderne dans te maken uit dagelijkse bewegingen.

Workshop Jazzy
In deze workshop verdiepen leerlingen hun kennis van jazzdans door zelf een jazzdans te maken. Hierbij worden eerst alle basisbewegingen toegelicht. Vervolgens gaan de leerlingen dit ombuigen naar hun eigen choreografie. De leerkracht neemt de groepschoreografieën met een camera op, waarna dit aan het einde van de les teruggekeken wordt.

Workshop Dansritme van Afrika (externe les)
In deze externe workshop maken leerlingen kennis met de Afrikaanse dans. Afrikaanse dans kenmerkt zich door een traditionele betekenis of doel en veel dansvormen worden gedanst met live percussie als begeleiding. Samenspel van dansers en muzikant is hierin een belangrijk onderdeel.

Workshop Dansen met stijl
In deze workshop richten we de aandacht op een vrolijke en lichte stijldansvorm: de jive. In een kring dansen de leerlingen in tweetallen de jive. Ze verzinnen in duo’s een overgang van het einde naar het begin, zodat de dans herhaaldelijk gedanst kan worden. Zo wordt de les dan ook afgesloten.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Dans
Thema De grote mix
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

In de workshops voor groep 8 komen vijf verschillende dansstijlen langs. Voor de workshops ‘Classic, ik doe mee!’ en ‘Dansritme van Afrika’ kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Geef je les in het speellokaal zonder beamer? Op de meeste stereoinstallaties kun je een smartphone aansluiten. Speel de muziek via Youtube op je smartphone af.

Een volledige lijst van alle Kunstkracht 10, leerlijn dans muziek vind je hier.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.