Extern aanbod - Muziek - PO groep 7

Kunstkracht

Muzikanten in de klas

Workshop Pop until you drop! (externe les)
In deze les staat de muziekstijl pop centraal. De leerlingen maken kennis met de muziekstijl pop, specifiek met een popmuzikant of –band en het bijbehorende instrumentarium. De leerlingen ontdekken welke instrumenten bij een popband horen en ervaren hoe het is om deze instrumenten te bespelen. De leerlingen kunnen aan het einde van de les verwoorden wat een popband is wat ze ervan vinden.

Workshop Shoebidoebap… Jazz! (externe les)
In deze les staat de muziekstijl jazz centraal. De leerlingen maken kennis met de muziekstijl jazz, specifiek met de diverse vormen van improvisatie. De leerlingen ontdekken wat improvisatie is en hoe het is om te improviseren op (bestaande) muziek.  De leerlingen kunnen aan het einde van de les verwoorden wat improvisatie is en wat ze ervan vinden.

Workshop Hip hop… beatbox it out! (externe les)
In deze les staan de muziekstijlen hiphop en rap centraal. De leerlingen maken kennis met hiphop. Ze leren over de oorsprong van beatboxen, rappen of hiphop in het algemeen en leren de basistechnieken. Vervolgens leren de leerlingen om zelf iets samen te stellen en dit te presenteren voor hun klasgenoten. De leerlingen kunnen aan het einde van de les verwoorden wat hiphop is en tevens zelf een hiphopvaardigheid toepassen.

Workshop Klassiek (externe les)
In deze les staat de muziekstijl klassiek centraal. De leerlingen maken kennis met de muziekstijl klassiek, specifiek met een klassiek ensemble en het bijbehorende instrumentarium. De leerlingen ontdekken welke instrumenten bij een klassiek ensemble horen en ervaren hoe het is om deze instrumenten te bespelen. De leerlingen kunnen aan het einde van de les verwoorden wat een klassiek ensemble is wat ze ervan vinden.

Workshop Rhythm experience (externe les)
In deze workshop staat de percussie centraal. De leerlingen maken kennis met percussie in groepsvorm, zoals een sambaband of een djembégroep. Ze leren over samenspel door middel van percussie. Ze ontdekken hoe het is om in een percussiegroep te spelen en ervaren de verwondering van samenspel in ritme.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Muzikanten in de klas
Doelgroep PO
Niveau Extern aanbod
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De benodigdheden worden toegelicht per workshop. Open hiervoor de lesplannen.

Overige informatie

De workshops voor groep 7 staan in het teken van kennismaken met diverse muziekstijlen. Voor de workshops ‘Pop until you drop!’, ‘Shoebidoebap… Jazz!’, ‘Hip hop… beatbox it out’, ‘Klassiek’ en ‘Rhythm experience’ kunt u een externe aanbieder inhuren. Staat er nog geen aanbieder op de website van Westland Cultuurweb opgenomen? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.