Kunstkundig

Kunstkundig is het programma waarmee Westlandse leerkrachten hun vaardigheden in cultuureducatie kunnen vergroten. Dit zijn bijvoorbeeld vaardigheden voor het uitvoeren van cultuureducatielessen, maar ook coördinerende vaardigheden zoals beleidsontwikkeling. Elk jaar in juni presenteert Cultuurweb het programma voor het komende schooljaar. Kunstkundig bestaat uit een divers palet van mogelijkheden in trainingen, cursussen, co-teaching en netwerken. Het programma richt zich op leerkrachten in het primair onderwijs.


In de brochure Kunstkundig voor 2019-2020 kun je alle keuzeopties bekijken. Een kort overzicht van alle activiteiten vind je in de Jaarplanning Kunstkundig. Aanmelden voor trainingen en bijeenkomsten is mogelijk via dit aanmeldformulier. Kom bijvoorbeeld naar het icc-lab 'ON TOUR', of verdiep je in cultuurfinanciën of portfolio's in het icc-onderzoekslab. Voor leerkrachten zijn er verdiepingstrainingen in elke kunstdiscipline, of ga zelf aan de slag met co-teaching. De populaire teamtrainingen ontbreken natuurlijk ook niet!

Zoek je nog andere invullingen voor professionalisering om aan jullie wensen te voldoen? Maak je wens vooral bespreekbaar met de cultuurcoach van je school. Cultuurweb is altijd bereid om mogelijkheden voor maatwerk gezamenlijk te onderzoeken.

Inschrijven voor Kunstkundig-activiteiten betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. 


Post-hbo opleidingen

Het HBO biedt diverse mogelijkheden voor professionalisering in cultuureducatie door middel van post-hbo opleidingen: