Kunstpracht

Westlandse leerlingen in het basisonderwijs kunnen sinds school 2017 de wonderen van professionele kunst en cultuur beleven. Via het programma Kunstpracht maken zij o.a. kennis met een magische voorstelling in WestlandTheater de Naald, met bijzondere voorstellingen op school of de musea in Den Haag.

Kunstpracht 2021-2022
Momenteel kunnen scholen zich aanmelden voor Kunstpracht 2021-2022! Dit jaar verloopt de aanmelding via een speciaal gemaakte online brochure. Aanmelden kan tot de meivakantie (deadline 23 april 2021).

Kunstpracht, de receptieve leerlijn cultuureducatie voor Westlandse basisscholen, biedt kinderen de kans om de wonderen van kunst te ervaren. In een receptieve leerlijn maken leerlingen kennis met de kunsten door beleving: het bekijken van voorstellingen en het bezoeken van musea. In Kunstpracht gaat receptieve cultuureducatie altijd hand in hand met actieve en reflectieve cultuureducatie door lessen rondom de cultuurbeleving te creëren. Zo maken we het nog betekenisvoller voor de leerlingen.

Kunstpracht bestaat uit podiumkunsten (muziek, theater, dans), media en musea (beeldende kunst en erfgoed). De voorstellingen en bezoeken worden per bouw aangeboden. Per bouw zijn er drie keuzeopties. Voor elke bouw programmeren we een voorstelling in WestlandTheater De Naald. Voor de onder- en middenbouw is dit een overkoepelende podiumkunsten-voorstelling. Voor de bovenbouw wordt jaarlijks gezocht naar een mooie voorstelling in muziek, theater of dans, waarbij de disciplines elkaar afwisselen. Daarnaast is er voor de onder- en middenbouw een voorstelling op schoollocatie beschikbaar. Met de bovenbouw wordt een culturele hotspot in de stad opgezocht. Tot slot is er voor elke bouw een museumbezoek buiten Westland beschikbaar. 

Aan Kunstpracht doe je altijd mee met de hele school. Het is dus niet mogelijk om één of enkele klassen of bouwen in te schrijven. De bijdrage van de school aan Kunstpracht is €6 per leerling exclusief busvervoer. Het inzetten van busvervoer is optioneel en kost €1 per leerling. Kunstpracht wordt in ieder geval t/m schooljaar 2022-2023 aangeboden. 

Wil je bekijken wat Kunstpracht de afgelopen jaren heeft ingehouden? Bekijk het programma van schooljaar 2017-20182018-20192019-2020 en 2020-2021.

Deelnemen aan Kunstpracht betekent dat je akkoord gaat met de voorwaarden. De voorwaarden voor schooljaar 2020-2021 vind je hier. De voorwaarden voor schooljaar 2021-2022 vind je hier.

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via info@westlandcultuurweb.nlKunstpracht wordt mede mogelijk gemaakt door: