organiseert Open Monumentendag en Kindermonumentendag

Stichting Monumentaal Westland

Tijdens Nationale Open Monumentendag, op de tweede zaterdag van september, zijn in de gemeente Westland ca. 30 monumenten te bezichtigen. Op de vrijdag ervoor gaan ruim 1000 schoolkinderen op bezoek bij een monument. Stichting Monumentaal Westland organiseert deze dagen en draagt zorg voor het beheer van de financiën, de communicatie met omliggende gemeenten en met de landelijke stichting, en de promotie van Open Monumentendag. De voorbereiding en uitvoering is in handen van de plaatselijke comités. Zij zorgen samen met de eigenaren en vele vrijwilligers voor informatie over de gebouwen en voor extra activiteiten.

Naast het organiseren van Open Monumentendag heeft Stichting Monumentaal Westland tot doel om ondersteuning te bieden bij andere activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals rondleidingen, fiets- en vaarroutes en het uitgeven van publicaties.

De stichting heeft een website waarop het laatste nieuws over Open Monumentendag te vinden is. Ook kunnen kinderen hier hulp krijgen bij bv. het maken van een spreekbeurt. En plaatsen wij artikelen en informatie over alle monumenten in gemeente Westland.

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Kamrad 7
2291 MN Wateringen

Mobiel: 06-29238490
http://www.monumentaalwestland.nl

Actief in de volgende disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.